Η παιδική περιτομή

σημαίνει χειρουργκή επέμβαση εκτομής (αφαίρεσης) της άκρας πόσθης. Στην παιδική ηλικία πραγματοποιείται μόνο υπό τη γενική αναισθησία (νάρκωση). Μετεγχειρητικά καλύπτεται με αναλγητικά (παυσίπονα) φάρμακα και αντιβιοτικές κρέμες ή αλοιφές (χωρίς κορτιζόνη) εφαρμοζόμενες τοπικά. Η μετεγχειρητική νοσηλεία συνήθως δεν απαιτείται. Τις περισσότερες φορές το περιτετμημένο παιδί δεν χρήζει επανελέγχου.
ΠροσοχήΗ επέμβαση της περιτομής, όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν στερείται επιπλοκών και θα πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικό παιδοουρολόγο ή παιδοχειρουργό. Για τα αγόρια με συγγενίς ανωμαλίες του ουροποιητικού, τα οποία παρουσιάζουν υποτροπές ουρολοίμωξης, αποδεδειγμένο όφελος έχει μόνο η τυπική, κλασική περιτομή (μείωση ουρολοιμώξεων). Η διάνοιξη της πεϊκής κοιλότητας (το άνοιγμα του πέους) και η "μερική" περιτομή δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη στην παιδική ηλικία, θα πρέπει να αποφεύγονται διότι μπορεί να προακλούν την εκ νέου στένωση της πόσθης  (ουλώδης φίμωση).  
Το αποτέλεσμα της τυπικής περιτομής θα πρέπει να είναι η πλήρως και μόνιμα εκτεθειμένη πεϊκή βάλανος όπως απεικονίζεται στην δεξιά εικόνα.
περιτομή και χωρις περιτομή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

Γεννήθηκα στην πόλη Βλαδικαυκάζ της Αλάνιας ή Βόρειας Οσσετίας. Η Αλάνια της Ρωσίας είναι μια ορεινή περιοχή του Καυκάσου. Είμαι Ελληνικής καταγωγής και είμαι Έλληνας πολίτης. Οι πρόγονοί μου κατάγονται από την Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου.

Διαβάστε Περισσότερα...

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech